Informasjon til valpekjøpere

Vi har ingen ledige valper for øyeblikket. Vi har ingen valpeplaner for 2021.

Vi vil oppdatere hjemmesiden når det foreligger konkrete planer om valper. 

 

 

Vi har ikke ventliste for våre valpekull. Interessenter kan ta kontakt pr mail når vi bekrefter på hjemmesiden at tispen er drektig. Ved interesse for en valp hos oss ønsker vi at mailen inneholder følgende: 

 • Presentasjon av dere 

 • Bosituasjon, grøntområder i nærheten, turmuligheter o.l. 

 • Planer for hundeholdet deres

 • Tidligere erfaring med hund

 

 

Vi ønsker og anbefaler at alle valpekjøpere melder valpen på et valpekurs. Valpen er forsikret gjennom mor frem til henting ved 8 uker. Valpekjøper må ha tegnet egen forsikring i front av henting. 

Valpen får med seg en valpepakke fra Royal Canin. Den inneholder for, teppe og godis. Vi legger ved en bamse/leke med lukt fra mor og et halsbånd. 

 

Ofte stilte spørsmål: 

 

 • Hva tar dere for en valp? Pr mars 2020 er prisen 20.000 pr valp. 

 • Når er valpene leveringsklare? Valpene er leveringsklare ved 8 uker. 

 • Kan vi hente valpene senere enn 8 uker? Tiden fra valpen er 8 - 12 uker er den viktigste perioden for sosialisering og trening. Det er derfor avgjørende at valpen er med nye eiere i denne perioden. Vi tenker det er viktig at valpekjøperne har tid til å ta i mot valpen og har planlagt denne viktige første tiden og har muligheter til å være tilstede. Ved uforutsette situasjoner kan vi være villig til å diskutere senere henting av valp, hvis vi har anledning. Dette må meldes ved interesse for valp og avklares med oss. Det vil påfølge ekstra omkostning. 

 • Hvilke størrelser har dere? Vi har dverg og mellom- tisper i avl. Vi har ikke Storpuddel og toypuddel.

 • Hvordan opplever dere forskjell mellom dverg og mellom i lynne? Felles for alle pudler er at de er glade, aktive, ivrige og sosiale hunder. Mellompuddel fremstår mer robust i størrelse og har mulig litt større motor. Bjeffer kanskje noe mindre enn dverg, men når det er sagt, kan dvergene være like sporty, gå lange turer på fjellet og har ingen tydelige begrensninger på aktivitetsnivå. Alt i alt vil vi si vi opplever lite forskjell på størrelsene. 

 • Er det forskjell på kjønnene, er tispen roligere? Vi får mange henvendelser på tispe. Hvis man ikke skal drive direkte med avl eller har en tispe fra før, er hanhund et godt alternativ. Det er ikke stor forskjell på kjønnene. Vår erfaring er at hannene er roligere, da det er mindre hormoner i omløp.

 • Hvorfor planlegger dere ikke kull opp mot ferier, slik at valpekjøperne kan ha fri med valpen i f.eks sommerferien? En tispe har normalt løpetid to ganger året. Som ved oss mennesker kan vi ikke styre denne syklusen, den kommer når den kommer. En tispe er drektig i ca 63 dager. Fra fødsel til levering går det 8 uker.